Årets 6 udvalgte finalisterMalene Gregaard Wilsly

Powerjobsøgerne


Indstillet fordi:

Malene Gregaard Wilsly er en helt fantastisk person, 50 år og stifter af Powerjobsøgerne, der i dag er et non profit jobsøgningsnetværk, med resultater som 90 % til samtale indenfor 3 mdr. og 70% i arbejde indenfor ½ år, og det lykkes. Malene give jobsøgningsglæde, også til de jobsøgere, som har større udfordringer end andre, der gør at de holder sig jobparate. Der er lige nu 6 afdelinger, med ca. 210 medlemmer. Hos Malene er alle jobsøgere velkomne "De stærke", jobparate, 50+, fleksjobbere, stress – eller depressionsramte, nydanskere, nyuddannede osv. Folk har vidt forskellige kompetencer – men de har det til fælles, at de frivilligt vælger at møde op to dage om ugen, og i fællesskab arbejder på at hurtigt komme på arbejdsmarked igen. Malene er en ildsjæl og en motivatoer der forstår at h


Vibeke Bruun

Gribskov Hjælper Flygtninge


Indstillet fordi:

Vibeke, og den organisation hun har været med til at oprette - Gribskov hjælper flygtninge - er et helt unikt menneske. Fra at have startet tøjindsamling og indbo til nyankomne flygtninge i Gribskov kommune har hendes organisation udviklet en mangfoldighed af tilbud. Hun søger boliger, arbejdspladser, sproglærer, hjælper til at få oprettet nyttehaver, søger om bistader og hønsehuse. Sammen med sin mand Palle Bruun og Grete Dybdal Holm er trekløveret at finde hver eneste lørdag formiddag i nogle lokaler på Ramløse Skole hvor der er et flow af medborgere der indleverer alt hvad flygtninge har brug for. Det er nemt at blive fuldt ekviperet her og starte et nyt hjem takket være de mange gavmilde borgere i Gribskov og takket være mennesker som Vibeke.


Elene Fleischer

NEFOS, Netværket for selvmordsramte


Indstillet fordi:

Vi havde den store sorg at vores søn valgte livet fra d.23/6 2016. To dage efter fik vi besøg af Elene, der er psykolog i organisationen NEFOS, Netværket for selvmordsramte. Hun kom om lørdagen, 2 dage efter vores søns selvmord. Hun var utrolig varm og favnede os alle. Elene er en helt utrolig ildsjæl, vi ved ikke hvordan vi skulle være kommet hertil uden hende. hun har lært os hvordan vi skal håndtere vores dybe sorg, vi kommer aldrig over vores sorg men Elene har været en kæmpe hjælp.


Kirsten Hermansen

Bryd Tavsheden


Indstillet fordi:

Foreningen bryd tavsheden blev stiftet af Kirsten Hermansen i 2002. Bryd tavsheden er en forening for voldsramte børn og unge. Vold i Familien og kærestevold er så tabubelagt, at det er svært at tale om for mange børn og unge. Hvis volden skal til livs - skal vi turde tale om den. Bryd tavsheden er med til at forebygge og hjælpe børn og unge ud af volden. Det gør de igennem alle de frivillige inkl Kirsten som er en del af bryd tavsheden. Kirsten er en kvinde som har kæmpet en brag kamp for de børn og unge, der ingen stemme har haft selv. Kirsten er en stærk kvinde der ikke lader sig slå ud, hun kæmper for at hjælpe de mange voldsramte børn og unge i Danmark. Kirsten Hermansen er en fantastisk kvinde og jeg mener hun fortjener at vinde Heltindepris 2017. Tak for dig min helt.


Kathrine Eland

Seniorholdet.dk


Indstillet fordi:

Fordi hun er en ildsjæl. Hun tilbyder arrangementer, for senior, efterlønner og pensionister. Man kan tage med på udflugter alene, men man er ikke ensom det sørger hun for.


Suzanne Seitzberg Larsen

Lichen Sclerosus Foreningen


Indstillet fordi:

En ildsjæl er en person, der udviser brændende entusiasme eller stor begejstring - og det må man sige Suzanne gør. Suzanne vælger at arbejde målrettet og super professionelt i patientforeningen for sygdommen Lichen Sclerosus til trods for egen sygdom, sygdom i familien og ikke mindst et fuldtidsjob der skal passes ved siden af. Alligevel stiller Suzanne op for at kunne gøre en forskel for de medmennesker der rammes af denne tabubelagte sygdom.
Alle indstillingerne for 2017

Indstillet fordi:

Da Janne fik konstateret muskelsvind som ung, hun kastede sig engageret ind i at arbejde frivilligt for Muskelsvindfonden. Her er hun i dag en populær næstformand takket være en dialogsøgende og empatisk natur. Et andet karakteristika er hendes fremsynethed: hun udbredte i 1980’erne medlemsarbejdet og var bl.a. med til at skabe et fokus på kvinderne, både i Muskelsvindfonden og i den øvrige verden: I 1990 deltog Janne i FNs kvindeseminar. Janne startede sidenhen det internationale udviklingsarbejde, og har på denne vis medvirket til at give andre med muskelsvind, lyst og mod på at rejse ud. Janne har i 40 år været et forbillede for alle med handicap, og hun har bidraget aktivt til en positiv handicappolitisk udvikling både i Muskelsvindfonden, men også via DH. Hun giver sig selv fuldt ud<3

Indstillet fordi:

Som Cykelpilot i Cykling uden alder, gør Brit en kæmpe forskel for beboerne på plejehjemmet Hjortespring. Brit er en aktiv pilot, der flere gange om ugen kommer på plejehjemmet og tager beboerne med ud og cykle. Disse ture gør en verden til forskel for deres dagligdag, og de glæder sig altid helt vildt til deres cykelture. Når de ældre er med Brit på tur, er der god tid, og der bliver ofte plads til små stop undervejs. Beboerne kommer altid hjem med et smil og fornyet energi. Det kan vi takke Brit for.

Indstillet fordi:

Suzanne gør et fantastisk stykke arbejde for Lichen Sclerosus Foreningen, som er en meget overset sygdom

Indstillet fordi:

Lissen Daa indstilles til Heltindeprisen 2017 for sit enorme arbejde for BrandFolkenes Cancerforening (BFC). Lissen er ambassadør og arbejder frivilligt med at udbrede kendskabet til BFC i hele Danmark. Hun er med alle steder hvor hun kan for at indhente viden om emnet, nemlig at brandfolk har en forhøjet risiko for kræft på grund af erhvervet. Lissen startede som frivillig i Civilforsvaret, og er uddannet brandmand derfra. I Lissens hjerte banker en ægte brandkvinde og hun har en blog på Avisen.dk hvor hun skriver blogindlæg om BFCs område og arbejde. Hun er med på forskellige arrangementer rundt om i landet, og tager ud og besøger brandstationer og lignende for at fortælle om BFC. Lissen er en ægte ildsjæl med et smittende godt humør og BFC er meget heldige at have hende i foreningen.

Indstillet fordi:

Helle gør en fantastisk indsats i Haslev amatør bokseklubben hvor hun blandt andet træner mixteam holdene. Udover det er Helle også aktiv i Kræfters Bekæmpelses lokalafdeling i Haslev

Indstillet fordi:

Min kone arbejder som selvstændig 50-60 timer om ugen. Alligevel er hun altid på når andre har brug for hjælp. Om foråret kører hun gratis med konfirmander, hun er frivillig i en Blå Kors butik hver fredag eftermiddag og hun donerer tit penge til Dyrenes Værn og Dansk Blindessamfund. Og tidligere bestyrelsesmedlem i foreninger. Hun er en sej dame med overskud og ben i næsen.

Indstillet fordi:

Lis har i 15 år drevet en sorggruppe i Vesthimmerland for unge der har mistet en forælder eller en søster/bror. Udover sit uegennyttige arbejde med de unge i gruppen bruger Lis gerne kræfter på at holde foredrag om vigtigheden af arbejdet og nedbryde tabuerne og kejtetheden omkring sygdom og død. Sammen med gruppens bestyrelse bruger hun tid og kræfter på at søge midler til gruppens drift. Lis inviterer hvert år de unge - nu voksne til en gensynsdag på hendes og mamdens gård, med aktiviteter, mad, snak og hygge. Det er meget værdsat hos de tidligere gruppemedlemmer. Lis har en baggrund som sygeplejerske og certificeret familieterapeut og har selv oplevet at miste sin mor som 12-årig. Lis blev indstillet til prisen Årets Nordjyde og kom med i opløbet blandt de 3 der kom i finalen.

Indstillet fordi:

Gitte Kronbak Nielsen er en af to initiativtagere til foreningen Unge for Ligeværd, Roskilde der så dagens lys i okt. 2015. Det er et klubtilbud for voksne med særlige behov - etableret på privat initiativ og drives af frivillige. De unge var alle tidligere overladt til at sidde hjemme uden mulighed for at møde andre ligesindede eller danne venskaber, da der ikke var et sådan tilbud i kommunens regi. Gitte har formået at få en velfungerende klub op at stå med mange forskellige aktiviteter til stor glæde for brugerne. De unge lærer også hvordan de driver en forening da de har deres egen bestyrelse og selv står for programmet. Vi ser med stor glæde at de unge nu også mødes udenfor klubbens regi. Dette initiativ gør en kæmpe forskel og Gitte fortjener et kæmpe skulderklap og kram.

Indstillet fordi:

Suzanne er en ildsjæl! Hun gør en kæmpe indsats i vores forening. Suzanne står i front og med et smil på læben og en kampgejst så stor. Hun er altid fremme i skoene og ved hvad der sker af nyheder og evt. nye behandlinger, oplysninger mv. og bringer alt dette ud til foreningens medlemmer.

Indstillet fordi:

Helle er frivillig leder for 3 gymnastikhold. Holdene består af deltagere, der for de flestes vedkommende har en sygdom eller eftervirkning fra samme, der gør det svært, at gå på et "almindeligt hold". Der er samvær ca. 1/2 time før og 1/2 efter gymnastikken. Alle deltager i hele seancen med største glæde. Fremmødet er altid stort. Dette skyldes helt sikkert Helles positive og opmuntrende må at håndtere os alle på. Hun er simpelthen fantastisk. Det er noget af en bedrift, at samle så mange deltagere hvergang. Dette kunne ikke lade sig gøre uden Helle.

Indstillet fordi:

Lise,som selv har Parkinson,startede for 5 år siden Parkinsoncafeen i Rudersdal.Klubben startede med cafemøder,hvor hun hveranden tirsdag samler Parkinsonramte og deres pårørende(40-50 deltagere)-udover det sociale møder man fremragende foredragsholdere. Der blev etableret stavgang og petanque-oprettet pårørendegrupper og for at træne stemmen,der rammes ved Parkinson, startedes et kor ledet af en professionel korleder. Der er idag 31 medlemmer ligeligt m/k.Koret optræder på plejecentre mv. Der arrangeres ture til film, musik og bowling! I 2016 deltog omtrent 1.000 i tilsammen 36 arrangementer. Godt gået!

Indstillet fordi:

Indsjæl, forkvinde, Ph.d., og mor, Susanne, 35 år, har mange titler og bærer ligeså mange kasketter. Siden 2008 har hun været dybt engageret i den frivillige forening Masanga, der driver et hospital i den fattige nordlige provins i Sierra Leone. Hendes engagement startede med etablering af et center for fejl- og underernærede børn, og siden 2010 har hun som uddannet læge gratis udført livsgivende kirurgi samt gennemført svære forhandlinger med de lokale instanser på sine mange selvbetalte besøg på hospitalet. Hun har i mange år været næstformand og en drivende kraft i foreningens arbejde med ansvar for fundrasing og har de seneste år stået i spidsen som forkvinde. Uden hende havde det ikke været muligt at tilbyde gratis lægehjælp til nogen af verdens fattigste.